+90 324 361 00 01
+90 324 361 00 73
yaziisleri@mersin.edu.tr
E-Tebligat:
35632-32362-84960
Türkçe
English
Türkçe
Harita
Harita
Kampüs Çizimi
Erişebilirlik Haritaları
ANASAYFA
ÜNİVERSİTEMİZ
GENEL TANITIM
Rektörden
Tarihçe
Genel Bilgiler
Politikalarımız
Misyonumuz
Vizyonumuz
Parolamız
Kampüste Yaşam
Akademik İmkanlar
Sosyal ve Kültürel Yaşam
Fotoğraf Galerisi
Tanıtım Filmi
Tanıtım Kataloğu
Kurumsal Kimlik Kılavuzu
Kampüsler
Sayılarla Üniversitemiz
Akademik Birimler Organizasyon Yapısı
İdari Birimler Organizasyon Yapısı
Mezun İletişim
Kurumsal Logomuz
YÖNETİM
Rektörlük
Rektör Prof. Dr. Erol YAŞAR
Rektör Yardımcıları
Rektör Danışmanları
Senato Üyeleri
Yönetim Kurulu Üyeleri
Genel Sekreter
Özel Kalem
Organizasyon Şeması
İletişim
Rektör Yardımcıları
Prof. Dr. Mehmet İsmail YAĞCI
Prof. Dr. Ahmet Hakan ÖZTÜRK
Prof. Dr. Mehmet Çağrı ÇETİN
Genel Sekreter
Gen.Sek. İsa DEĞİRMENCİ
Rektör Danışmanları
Prof. Dr. Ayla ÖZER
Prof. Dr. Tuğba YANPAR
Prof. Dr. İlker Fatih KARA
Doç. Dr. Erhan ARSLAN
Doç. Dr. Buğra SARI
Personel Dai. Bşk. Sadullah NASANLI
AKADEMİK
FAKÜLTELER
Denizcilik Fakültesi
Diş Hekimliği Fakültesi
Eczacılık Fakültesi
Eğitim Fakültesi
Fen Fakültesi
Güzel Sanatlar Fakültesi
Hemşirelik Fakültesi
İktisadi ve İdari Bilimler Fakültesi
İlahiyat Fakültesi
İletişim Fakültesi
İnsan ve Toplum Bilimleri Fakültesi
Mimarlık Fakültesi
Mühendislik Fakültesi
Müzik ve Sahne Sanatları Fakültesi
Sağlık Bilimleri Fakültesi
Spor Bilimleri Fakültesi
Su Ürünleri Fakültesi
Tıp Fakültesi
Turizm Fakültesi
ENSTİTÜLER
Eğitim Bilimleri Enstitüsü
Fen Bilimleri Enstitüsü
Güzel Sanatlar Enstitüsü
Sağlık Bilimleri Enstitüsü
Sosyal Bilimler Enstitüsü
YÜKSEKOKULLAR
Anamur Uygulamalı Teknoloji ve İşletmecilik Yüksekokulu
Devlet Konservatuvarı
Erdemli Uygulamalı Teknoloji ve İşletmecilik Yüksekokulu
Silifke Uygulamalı Teknoloji ve İşletmecilik Yüksekokulu
Takı Teknolojisi ve Tasarımı Yüksekokulu
Yabancı Diller Yüksekokulu
MESLEK YÜKSEKOKULLARI
Anamur Meslek Yüksekokulu
Aydıncık Meslek Yüksekokulu
Denizcilik Meslek Yüksekokulu
Erdemli Meslek Yüksekokulu
Gülnar Mustafa Baysan Meslek Yüksekokulu
Mersin Meslek Yüksekokulu
Mut Meslek Yüksekokulu
Sağlık Hizmetleri Meslek Yüksekokulu
Silifke Meslek Yüksekokulu
Sosyal Bilimler Meslek Yüksekokulu
Teknik Bilimler Meslek Yüksekokulu
REKTÖRLÜĞE BAĞLI BÖLÜMLER
Atatürk İlkeleri ve İnkılap Tarihi Bölümü
Beden Eğitimi ve Spor Bölümü
Enformatik Bölümü
Türk Dili Bölümü
İDARİ
REKTÖRLÜĞE BAĞLI BİRİMLER
Genel Sekreterlik
İç Denetim Birimi Başkanlığı
DAİRE BAŞKANLIKLARI
Bilgi İşlem Daire Başkanlığı
İdari ve Mali İşler Daire Başkanlığı
Kütüphane ve Dokümantasyon Daire Başkanlığı
Öğrenci İşleri Daire Başkanlığı
Personel Daire Başkanlığı
Sağlık Kültür ve Spor Daire Başkanlığı
Strateji Geliştirme Daire Başkanlığı
Yapı İşleri ve Teknik Daire Başkanlığı
DİĞER BİRİMLER
Araştırma Dekanlığı
Bilgi Edinme Birimi
Bilimsel Araştırma Projeleri Koordinasyon Birimi
Engelsiz Yaşam Birimi
Hukuk Müşavirliği
Sivil Savunma Uzmanlığı
MÜDÜRLÜKLER
Basın ve Halkla İlişkiler Şube Müdürlüğü
Döner Sermaye İşletme Müdürlüğü
Özel Kalem Müdürlüğü
Protokol Şube Müdürlüğü
Yazı İşleri Şube Müdürlüğü
KOORDİNATÖRLÜKLER
Araştırma Koordinatörlüğü
Bilimsel Dergiler Koordinatörlüğü
Bologna Koordinatörlüğü
Dış İlişkiler ve Projeler Koordinatörlüğü
Eğitim Öğretim Koordinatörlüğü
Kalite Yönetimi Koordinatörlüğü
Kurumsal Veri Yönetimi Koordinatörlüğü
Mersin İl Sınav Koordinatörlüğü
Mezun İzleme Koordinatörlüğü
Ortak Seçmeli Dersler Koordinatörlüğü
Öyp Kurum Koordinasyon Birimi
Teknoloji Transfer Ofisi Koordinatörlüğü
Toplumsal Katkı Koordinatörlüğü
Yaşlılık Çalışmaları Uygulama ve Araştırma Koordinatörlüğü
YLSY Burs Programı Koordinatörlüğü
Yönetim Sistemleri Koordinatörlüğü
KURULLAR
Bilim, Eğitim, Sanat, Teknoloji, Girişimcilik ve Yenilikçilik Kurulu
Eğitim Bilimleri Etik Kurulu
Fen ve Mühendislik Bilimleri Etik Kurulu
Hayvan Deneyleri Yerel Etik Kurulu
Klinik Araştırmalar Etik Kurulu
Sağlık Bilimleri Etik Kurulu
Sosyal ve Beşeri Bilimler Etik Kurulu
Spor Bilimleri Etik Kurulu
Tıp Fakültesi Yayın ve Dökümantasyon Kurulu
KOMİSYONLAR
Arabuluculuk Komisyonu
Bağımlılıkla Mücadele Komisyonu
Bilimsel Araştırma Projeleri Komisyonu
Eğitim Komisyonu
Erasmus Komisyonu
Kalite Komisyonu
Mersin Üniversitesi Şehir İşbirliği Komisyonu
Meslek Yüksekokulları İzleme ve Değerlendirme Komisyonu
Öğrenci Toplulukları Komisyonu
Temel Bilimlerde Doktora Sonrası Araştırma Projesi (DOSAP) Komisyonu
Temel Bilimlerde Genç Beyinler Projesi (GEP) Komisyonu
Yayın Komisyonu
YÖK-Akademik Birikim Projesi (AKAP) Komisyonu
Yurtdışı Öğrenci Kabul ve Değerlendirme Komisyonu
ÖĞRENCİ
DEĞİŞİM PROGRAMLARI
Erasmus
Farabi Değişim Programı
Mevlana Değişim Programı
Avrupa Dayanışma Programı
SOSYAL HAYAT
Sosyal Tesisler
Klüpler
Kurslar
Rehberlik ve Psikolojik Danışmanlık Uygulama ve Araştırma Merkezi
İLGİLİ BİRİMLER
Kütüphane ve Dokümantasyon Daire Başkanlığı
Öğrenci İşleri Daire Başkanlığı
Sağlık Kültür ve Spor Daire Başkanlığı
Dış İlişkiler Koordinatörlüğü
KAMPÜS
Mersin Üniversitesi Tanitim
Kampüste Yaşam
Akademik İmkanlar
Engelsiz Üniversite
Gençlik Merkezi
Yerleşkeler
BOLOGNA SÜRECİ
Ders Kataloğu / Akts Bilgi Paketi (2021 Öncesi)
Bologna Süreci
Diploma Eki
MEZUN ÖĞRENCİ
Mezun Bilgi Sistemi
BİLGİ SİSTEMLERİ
Öğrenci Bilgi Sistemi
Mezun Bilgi Sistemi
Kütüphane
MEVZUAT
Yönetmelikler
Yönergeler
Usul ve Esaslar
ULUSLARARASI ÖĞRENCİ
Başvuru Kayıt
KAYIT
Akademik Takvim
Ders Kaydı
ADAY ÖĞRENCİ
Önlisans / Lisans
HASTANELER
Mersin Üniversitesi Hastanesi
Diş Hekimliği Hastanesi
ARAŞTIRMA
TEKNOLOJİ TRANSFER OFİSİ
Teknoloji Transfer Ofisi
ARAŞTIRMA PROJELERİ
AB Projeleri
BAP Projeleri
Kalkınma Bakanlığı Projeleri
Tübitak Projeleri
BİLGİ KAYNAKLARI
Katalog Tarama
Kütüphane
Veritabanları
MERKEZ LABORATUVAR
Meitam
TEKNOPARK
Teknopark
MERKEZLER
Akdeniz Kent Araştırmaları Merkezi
Atatürk İlkeleri ve Inkılap Tarihi Araştırma ve Uygulama Merkezi
Bilgi İşlem Araştırma ve Uygulama Merkezi
Biyoteknolojik Araştırmalar Uygulama ve Araştırma Merkezi
Bölgesel İzleme Uygulama ve Araştırma Merkezi
Çocuk Eğitimi Uygulama ve Araştırma Merkezi
Çocuk Koruma Uygulama ve Araştırma Merkezi
Deniz Araştırmaları ile Hidrografik Ölçmeler ve İnsansız Deniz-Hava Sistemleri Uygulama ve Araştırma Merkezi
Deniz Kaplumbağaları Uygulama ve Araştırma Merkezi
Dış Ticaret ve Lojistik Uygulama ve Araştırma Merkezi
Diş Hekimliği Uygulama ve Araştırma Merkezi
Egzersiz ve Spor Bilimleri Uygulama ve Araştırma Merkezi
Enerji Teknolojileri Uygulama ve Araştırma Merkezi
Genç Girişimci Uygulama ve Araştırma Merkezi
Gençlik Bilim Sanat Uygulama ve Araştırma Merkezi
Gıda Araştırmaları Uygulama ve Araştırma Merkezi
Göç Araştırmaları Uygulama ve Araştırma Merkezi
Görsel İşitsel Yapımlar Uygulama ve Araştırma Merkezi
Hastane
İleri Teknoloji Eğitim Araştırma ve Uygulama Merkezi
İlk Yardım Araştırma ve Uygulama Merkezi
İş Sağlığı ve Güvenliği Uygulama ve Araştırma Merkezi
Kadın Sorunları Uygulama ve Araştırma Merkezi
Kalibrasyon Uygulama ve Araştırma Merkezi
Kariyer Merkezi
Kilikia Arkeolojisi Araştırma Merkezi
Kozmetik Temizlik ve Kimyevi Ürünler Üretim Eğitim Uygulama ve Araştırma Merkezi
Nevit Kodallı Oda Müziği Uygulama ve Araştırma Merkezi
Nükleer Bilimler Uygulama ve Araştırma Merkezi
Öğrenme ve Öğretmeyi Geliştirme Uygulama ve Araştırma Merkezi
Ölçme ve Değerlendirme Uygulama ve Araştırma Merkezi
Özel Yetenekliler Eğitimi Uygulama ve Araştırma Merkezi
Rehberlik ve Psikolojik Danışmanlık Uygulama ve Araştırma Merkezi
Restorasyon ve Koruma Merkezi
Sürdürülebilir Çevre Uygulama ve Araştırma Merkezi
Sürekli Eğitim Uygulama ve Araştırma Merkezi
Turizm Uygulama ve Araştırma Merkezi
Türkçe Öğretimi Uygulama ve Araştırma Merkezi
Uzaktan Eğitim Uygulama ve Araştırma Merkezi
Yörük Kültürü Uygulama ve Araştırma Merkezi
KALİTE
Kalite Komisyonu
Kalite Yönetimi Koordinatörlüğü
Anasayfa
Haberler
Haberler
Güncel
Arşiv
Tarih
Ara
GASTRONOMİ VE MUTFAK SANATLARI BÖLÜMÜ NARENCİYE FESTİVALİNDE
Mersin Üniversitesi Turizm Fakültesi Gastronomi ve Mutfak Sanatları öğrencileri Mersin Üniversitesi Gastronomi Topluluğu bünyesinde 12-13 Kasım 2022 tarihinde 8. düzenlenen Mersin Narenciye Festivali’ne katıldı. Festival kapsamında gerçekle
Güncelleme:
2022-12-29 13:57:40 -
İzlenme Sayısı:
1005
Gastronomi ve Mutfak Sanatları Materyal Alım Masrafı Hakkında
Üniversitemiz Yönetim Kurulunun 27/06/2022 tarihli, 14 nolu toplantı ve 2022/113 sayılı kararı ile; Fakültemiz Gastronomi ve Mutfak Sanatları Bölümüne 2022-2023 Eğitim Öğretim yılında kayıt yaptıracak öğrencilerden, eğitim-öğretim masraflarını ka
Güncelleme:
2022-07-01 11:35:34 -
İzlenme Sayısı:
1347
2021-2022 Güz Dönemi Gastronomi ve Mutfak Sanatları Bölümü Yüksek Lisans Dönem Sonu(Final) Sınav Programı
Güncelleme:
2021-12-27 09:59:10 -
İzlenme Sayısı:
840
2021-2022 Güz Dönemi Gastronomi ve Mutfak Sanatları Bölümü Lisans Dönem Sonu(Final) Sınav Programı
Güncelleme:
2021-12-27 09:58:30 -
İzlenme Sayısı:
754
Gastronomi ve Mutfak Sanatları Anabilim Dalı 2021-2022 Eğitim Yılı Güz Dönemi Yüksek Lisans Ders Programı
Güncelleme:
2021-09-21 13:59:46 -
İzlenme Sayısı:
1328
Gastronomi ve Mutfak Sanatları 2021-2022 Eğitim Yılı Güz Dönemi Lisans Ders Programı
Güncelleme:
2021-09-21 13:57:30 -
İzlenme Sayısı:
2092
Gastronomi ve Mutfak Sanatları Yüksek Lisans Sınav Tarihi
Gastronomi ve Mutfak Sanatları Bölümü Yüksek Lisans sınavı 20.01.2020 pazartesi günü saat 10:00'da Turizm Fakültesi toplantı salonunda gerçekleştirilecektir.
Güncelleme:
2020-01-17 13:21:11 -
İzlenme Sayısı:
2349
Yüksek Lisans Mülakatına Girecek Adaylar için tavsiye edilen kitaplar
Gastronomi ve Mutfak Sanatları Anabilim Dalımızda yüksek lisans mülakatına girecek adaylar için tavsiye edilen kitapl
Güncelleme:
2019-07-29 14:48:56 -
İzlenme Sayısı:
3562
BÖLÜMÜMÜZ ÖĞRENCİLERİNE KESİCİ ALETLER VE BIÇAKÇILIK EĞİTİMİ VERİLDİ
Bölümümüz öğrencilerine yönelik, Pirge bıçak tanıtım yetkilileri tarafından 14.05.2019 tarihinde “Günümüzde Kesici Aletler ve Bıçakçılık” eğitimi verildi. Eğitim kapsamında firmanın bıçak üretimi aşamaları anlatılmış
Güncelleme:
2019-06-13 11:50:31 -
İzlenme Sayısı:
3068
Gastronomi Festivali Büyük İlgi Gördü!!!
Fakültemiz Gastronomi Topluluğu tarafından 25 Nisan 2019 tarihinde I. Gastronomi Festivali düzenlendi. 28 farklı ülkeden öğrencilerin katılım sağladığı festivalde, çok sayıda öğrenci ve akademik-idari personel de etk
Güncelleme:
2019-05-02 13:11:38 -
İzlenme Sayısı:
4421
Mersin Üniversitesi Gastronomi ve Mutfak Sanatları Bölümü Bolu Aşçılık Kampı’nda!!!
Mersin Üniversitesi Gastronomi ve Mutfak Sanatları 2. sınıf öğrencilerinden Gökmen KÖSE, 21-29 Nisan tarihleri arasında Bolu Mengen'de düzenlenen 5. Ulusal Aşçılık Kampı'na katılmıştır. Kamp süresince hem mutfak eğit
Güncelleme:
2019-05-02 13:06:46 -
İzlenme Sayısı:
4746
Bölümümüz Öğrencilerinin Mezuniyet Sevinci!
24.04.2018 tarihinde Uğur Oral Kültür Merkezi’nde bölümümüz öğrencileri ve ailelerinin katılımıyla mezuniyet töreni gerçekleşmiştir. Gastronomi ve Mutfak Sanatları Bölümü olarak öğrencilerimizi mezun etmenin gururunu
Güncelleme:
2019-05-02 13:02:15 -
İzlenme Sayısı:
3248
Öğrencilerimiz, Narenciye Festivali Kapsamındaki Yemek Yarışmasında Boy Gösterdi!!!
17-18 Kasım 2018 Mersin’de gerçekleşen Narenciye Festivali kapsamındaki yemek yarışmasına, Gastronomi ve Mutfak Sanatları Bölümü Öğretim Görevlisi Adem YETİM eşliğinde öğrencilerimizden Fatih BAYHAN, Batuhan SARI, Es
Güncelleme:
2018-12-18 09:30:27 -
İzlenme Sayısı:
3367
YÜKSEK LİSANS MÜLAKATINA GİRECEK OLAN ÖĞRENCİLERİN DİKKATİNE
Gastronomi ve Mutfak Sanatları Anabilim Dalı yüksek lisans mülakatına girecek olan öğrencilerin dikkatine;Kozak, N., Kozak, M., A. (2017). Genel Turizm. Ankara: Detay Yayıncılık.Maviş, F. (2007). Endüstriyel Yiyecek Üretimi.
Güncelleme:
2018-06-26 10:29:28 -
İzlenme Sayısı:
3381
Best Cook Fest 2018 Uluslararası yemek festivalinde öğrencilerimize Büyük İlgi
20-23 Nisan 2018 tarihleri arasında İzmir Kemalpaşa’da ikincisi düzenlenen Best Cook Fest 2018 Uluslararası yemek festivalinde öğrencilerimiz ilgi odağı oldu! Öğrencilerimiz Elif Su AKKAYA restoran tatlı,
Güncelleme:
2018-05-16 10:43:36 -
İzlenme Sayısı:
3861
Bölümümüz ilk mezunlarını verdi!!!
17.04.2018 tarihinde Uğur Oral Kültür Merkezinde bölümümüz öğrencileri ve ailelerinin katılımıyla mezuniyet töreni gerçekleşmiştir. Gastronomi ve Mutfak Sanatları Bölümü olarak bu yıl ilk mezunlarımızı vermiş olmanın
Güncelleme:
2018-05-16 10:39:43 -
İzlenme Sayısı:
3523
Marsa Gıda'dan Öğrencilerimize Eğitim
19-20 Nisan 2018 tarihlerinde Marsa Gıda tarafından Mersin Üniversitesi Turizm Fakültesi Gastronomi ve Mutfak Sanatları bölümü öğrencilerine yağlar ve yağların doğru kullanımı ile ilgili eğitim verildi.
Güncelleme:
2018-05-08 13:40:55 -
İzlenme Sayısı:
3748
Ödüllü Genç Şefler Rektörümüzü Ziyaret Etti
Turizm Fakültesi öğrencileri Ege Bölgesi 3. Ağırlama ve Konaklama Teknolojileri ve Ev Dışı Tüketim Fuarı kapsamında düzenlenen Türkiye Şefler Yarışması’ndan ödüllerle döndü.21-24 Şubat 2018 tarihleri arasında gerçekleşen yarışma için öğren
Güncelleme:
2018-03-02 10:08:59 -
İzlenme Sayısı:
3486
Pekmezle Yapılan 51 Çeşit Ürün Turizm Fakültesi’nde Tanıtıldı
Erdemli İlçesi’ne bağlı Üzümlü Köyü’nde üzüm pekmeziyle yapılan 51 çeşit ürün ve yöresel tatlar, Turizm Fakültesi’nde tanıtıldı.21 Aralık Perşembe Günü Turizm Fakültesi’nde gerçekleştirilen tanıtım etkinliğine; Turizm Fakültesi Dekanı Prof
Güncelleme:
2018-01-15 09:34:49 -
İzlenme Sayısı:
3419
Öğrencilerimiz Sirha'da
Bölümümüz öğrencilerinden Oğulcan BULAT ve Ethem OBUT bu yıl 5.'si düzenlenen SİRHA İstanbul'a katıldı. Profesyonel mutfak alanında bir çok etkinliğin gerçekleştirildiği organizasyonda ayrıca dünyanın en prestijli şef yarışması Bocuse d’Or’un Tür
Güncelleme:
2017-12-04 16:10:36 -
İzlenme Sayısı:
3539
Gastronomi ve Mutfak Sanatları bölümü ünlü şefleri ağırladı…
03.11.2017 tarihinde gerçekleşen gastronomi buluşmaları etkinliğinde, Necmettin Erbakan Üniversitesi Turizm Fakültesi öğretim üyelerinden Yrd. Doç. Dr. Ümit SORMAZ moderatör olarak görev yaparken; ünlü şefler Eyüp Ke
Güncelleme:
2017-11-08 13:49:10 -
İzlenme Sayısı:
4216
Mersin Gastronomi Alanya'yı Fethetti
Alanya Kültür Merkezi’nde 27-29 Ekim tarihleri arasında AKTAD (Altın Kepçe Turizm ve Aşçılar Derneği)’ın düzenlediği 6. Uluslararası Alanya Altın Kepçe Yarışmasına öğrencilerimiz damga vurdu!
Güncelleme:
2017-10-31 15:42:00 -
İzlenme Sayısı:
4078
Taşpakon Mersin Üniversitesi'nde
20 Ekim 2017 tarihinde Taşpakon’a bağlı Akdeniz Aşçılar ve Pastacılar Federasyonu üyesi Mersin Aşçılar Derneği tarafından düzenlenen yine üyemiz Adana Aşçılar ve Pastacılar Derneği ve Taşpakon Eğitimlerden Sorumlu Yö
Güncelleme:
2017-10-31 15:04:12 -
İzlenme Sayısı:
3446
Hatay'lı Şeflerden Eğitim
Mersin Üniversitesi Turizm Fakültesi Gastronomi ve Mutfak Sanatları bölümü, 3 Ekim 2017 tarihinde, Hataylı şefler Sedat İnanç, Süreyya Yıldırım ve Fikret Kabaali'yi ağırladı. Şefler, Hatay mutfağının lezzetlerini öğr
Güncelleme:
2017-10-09 13:25:10 -
İzlenme Sayısı:
3828
Mehmet Ersin Birsen ve Enes Gürhani Pişir Bakalım'da
Forum Mersin’in düzenlediği “Pişir Bakalım” yemek yarışması, keyifli anlara sahne oldu. 30 Eylül – 1 Ekim günlerinde, gönlünde bir şef yatan tüm Forum Mersin ziyar
Güncelleme:
2017-10-10 14:42:17 -
İzlenme Sayısı:
4210
Nasibe Uluk İncirliova Aşçılık ve Pastacılık Kampı'nda
Fakültemiz Gastronomi ve Mutfak Sanatları öğrencilerinden Nasibe ULUK, Aydın’ın İncirliova İlçesi’nde düzenlene
Güncelleme:
2017-09-14 16:26:12 -
İzlenme Sayısı:
4792
Mersin Üniversitesi Gastronomi ve Mutfak Sanatları Anabilim Dalı İlk Mezununu Verdi !
Gastronomi ve Mutfak Sanatları Anabilim Dalı öğrencisi Gülcan DAGAŞAN, “Otel Mutfaklarına Gire(meye)n Kadınlar” başlıklı teziyle 24.07.2017 tarihinde tez savunmasını başarıyla gerçekleştirmiştir. Kendisini kutluyor,
Güncelleme:
2017-08-07 14:56:20 -
İzlenme Sayısı:
3928
Gastronomi ve Mutfak Sanatları Bölümüne Bir Ödül Daha
13 Mayıs’ta Ankara Cern Modern’de başlayan “Gurme Lezzetleri Festivali” kapsamındaki Türkiye Aşçılar Federasyonu’nun organize ettiği İsli Kazan Yemek Yarışması’nda, Gastronomi ve Mutfak Sanatları Bölümü öğrencimiz As
Güncelleme:
2017-05-17 18:06:47 -
İzlenme Sayısı:
3758
ÜNİŞEF Mersin Üniversitesi’nde
Absürt yapım şirketi tarafından hazırlanan ve her hafta cumartesi günleri saat 14:00’te Digiturk Bein Gurme kanalında yayınlanan ÜNİŞEF programının çekimleri bu hafta Mersin Üniversitesi Turizm Fakültesi’nde gerçekle
Güncelleme:
2017-05-17 17:56:52 -
İzlenme Sayısı:
4578
Bolu Aşçılık Kampı
Mersin Üniversitesi Gastronomi ve Mutfak Sanatları Öğretim elemanlarından Arş.Gör. Aykut Göktuğ SOYLU, 2. sınıf öğrencilerinden Yusuf KARA ve Tuğçe TÜRKMEN, 30 Nisan-7 Mayıs tarihleri arasında Bolu Mengen'de düzenlen
Güncelleme:
2017-05-17 17:48:47 -
İzlenme Sayısı:
4034
Öğrencilerimiz Metro HORECA Günlerine Katıldı
Mersin Üniversitesi Gastronomi ve Mutfak Sanatları öğrencileri 27 Nisan 2016 Perşembe günü Mersin Metro mağazasında düzenlenen Metro HORECA günlerine katıldı. HORECA günlerinde öğrencilere coğrafi işaretli ürünler tan
Güncelleme:
2017-05-11 15:26:39 -
İzlenme Sayısı:
3598
Ünlü Şef Joshua Varquez ve Mezunumuz Ufuk Onur Yimsek Fakültemizde
Avrupa ve Amerika’da yiyecek içecek sektörünün bir çok alanında çalışıp kendi işletmesini açan Mersin Üniversitesi Turizm İşletmeciliği mezunu Ufuk Onur YİMSEK ve ABD’de birçok otel ve restoranda çalışan Amerikalı ün
Güncelleme:
2017-05-02 16:01:20 -
İzlenme Sayısı:
4408
Oyunu Değiştirenler: İnovasyon ve Yaratıcılık
Turizm Fakültesi Gastronomi ve Mutfak Sanatları Bölümü tarafından “Oyunu Değiştirenler: İnavasyon ve Yaratıcılık’’ adlı konferans düzenlendi. 25 Nisan Salı günü, Turizm Fakültesi Konferans Salonu’nda gerçekleşen konf
Güncelleme:
2017-04-28 10:46:38 -
İzlenme Sayısı:
3906
Ünlü İtalyan Şef Geovani Polloina Fakültemizde
İtalyan Chef Geovani POLLAINA 20 Nisan’da fakültemiz Gastronomi ve Mutfak Sanatları bölümü öğrencileriyle buluştu. Tecrübelerini ve meslek sırlarını öğrencilerimize aktaran ünlü şef, bölüm başkanı Yrd. Do
Güncelleme:
2017-04-20 13:27:48 -
İzlenme Sayısı:
6220
Mersin Şeflerini Arıyor Yarışmasına Mersin Üniversitesi Gastronomi ve Mutfak Sanatları Öğrencileri Damga Vurdu
Uluslararası Eğitimci Şefler Federasyonu
Güncelleme:
2017-03-31 11:46:37 -
İzlenme Sayısı:
5372
Öğrencimiz İsrail'de
Gastronomi ve Mutfak Sanatları Bölümü 3. Sınıf öğrencisi Mehmet Ersin Birsen sektörel stajı kapsamında İsrailde Ben-Gurion of Negev Üniversitesi'nin Eilat Kampüsünde aşçılık programı eğitimine katıldı. Eğit
Güncelleme:
2017-03-24 10:03:23 -
İzlenme Sayısı:
3973
Şimdi Değilse Ne Zaman?
Fakültemiz Gastronomi ve Mutfak Sanatları öğrencileri, fakülte öğretim elemanlarının da katılımıyla "Şimdi Değilse Ne Zaman?" başlıklı sosyal sorumluluk projesi kapsamında, 10 Mart 2017 tarihinde Tur
Güncelleme:
2017-03-23 14:50:10 -
İzlenme Sayısı:
3551
Yöresel Gastronomi Festivali - Denizli
Yöresel Gastronomi Festivali 10 Mart 2017 tarihinde Denizli’de Pamukkale Üniversitesi Kongre ve Kültür Merkezi’nde gerçekleşti. Panel, konferans, yöresel yemek sunumları, sergi ve workshop gibi birçok etkinliğin yer
Güncelleme:
2017-03-23 14:46:37 -
İzlenme Sayısı:
3766
Öğr. Gör. Kemal Enes Belçika'nın Antwerpen kentinde
Fakültemiz gastronomi ve mutfak sanatları bölümü öğretim elemanlarından Öğr. Gör. Kemal Enes, 20-24 Şubat 2017 tarihleri arasında Belçika'nın Antwerpen kentinde Artesis Plantijn Üniversitesinde gerçekleşen 'Internati
Güncelleme:
2017-03-23 14:43:06 -
İzlenme Sayısı:
4012
Gastronomi ve Mutfak Sanatları Bölümü 3500 kişilik yemek yaptı
23 Aralık Cuma günü Turkcell, Gastronomi ve Mutfak Sanatları öğrencilerinin 3 günlük hummalı çalışmasının ardından düzenlenen etkinlikte, Mersin Üniversitesi Çİftlikköy Kampüsü'ndeki yaklaşık 3500 öğrenciye öğle yemeği dağıttı.
Güncelleme:
2017-03-23 14:40:15 -
İzlenme Sayısı:
4094
Öğrencilerimize Kasaplık Eğitimi
Fakültemiz Gastronomi ve Mutfak Sanatları Bölümü ikinci sınıf öğrencilerimize Adana Et ve Balık Kurumu Seyhan mağazası et uzmanı Cem Taner HİÇYAKMAZER tarafından 07.03.2017 tarihinde kasaplık eğitimi verildi. Eğitime
Güncelleme:
2017-04-06 16:45:42 -
İzlenme Sayısı:
5296
Yüksek Lisans Öğrencimiz TÜYAP Uluslararası Mutfak Günleri Etkinliği'nde
Gastronomi ve Mutfak Sanatları Anabilim Dalı yüksek lisans öğrencimiz Hilal Öz, 2-5 Şubat 2017 tarihinde İstanbul'da düzenlenen 15. TÜYAP Uluslararası Mutfak Günleri Etkinliği'ne katıldı.
Güncelleme:
2017-03-09 12:33:52 -
İzlenme Sayısı:
4008
Keleşoğlu Baklava'dan Baklava Eğitimi
Fakültemiz Gastronomi ve Mutfak Sanatları Bölümü öğrencilerine Keleşoğlu Baklava tarafından 9 Aralık Cuma günü baklava yapımı ile ilgili eğitim verildi. Genç aşçı adayları uygulama pastanesinde Keleşoğlu Baklava sahi
Güncelleme:
2017-01-12 09:57:49 -
İzlenme Sayısı:
4344
DURU BULGUR'DAN öĞRENCİLERİMİZE EĞİTİM
Fakültemiz Gastronomi ve Mutfak Sanatları Bölümü öğrencilerine Duru Bulgur firması tarafından 2 Aralık Cuma günü bulgur eğitimi verildi. Verilen eğitim seminerinin ardından öğrenciler uygulama mutfağında bulgur yemekleri hazırlayarak fakültenin ö
Güncelleme:
2017-01-03 15:59:46 -
İzlenme Sayısı:
4255
Mutfak Kimyası ve Gıda Hijyeni Eğitimi
Fakültemiz Gastronomi ve Mutfak Sanatları Bölümü 2. sınıf öğrencilerimize "Mutfak Kimyası ve Gıda Hijyeni" ile ilgili olarak Nil Kimya Bölge Müdürü Vadet ARİS tarafından 19-20 Ekim 2016 tarihlerinde sertifikalı eğitim verildi.
Güncelleme:
2016-11-11 11:51:50 -
İzlenme Sayısı:
3824
Turizm Fakültesi Aşure Günü
24.10.2016 tarihinde Gastronomi ve Mutfak Sanatları Kulübünün düzenlediği etkinlikte Muharrem ayı dolayısıyla Aşure yapıldı ve fakültemiz bahçesinde dağıtıldı.
Güncelleme:
2016-11-11 11:46:18 -
İzlenme Sayısı:
4138
Yasmina LOKMANOĞLU Fakültemizde
Mersin Kent Konseyi başkanı ve aynı zamanda ‘Dünden Bugüne Mersin Mutfağı’ kitabının yazarı olan Yasmin Lokmanoğlu, 14 Ekim Cuma günü Fakültemiz Gastronomi ve Mutfak Sanatları bölümü öğretim elemanları ve öğrencileri
Güncelleme:
2016-11-04 09:14:44 -
İzlenme Sayısı:
4494
Gastronomi ve Mutfak Sanatları Bölümümüz Mığçıoğlu Kebap Salonu sahibi Mustafa Öder’i ağırladı
Turizm Fakültesi Gastronomi ve Mutfak Sanatları Bölümü Mersin’de yaptığı işlerle adından söz ettiren Mığçıoğlu Kebap Salonu sahibi Mustafa Öder’i ağırladı.Fakültemize 21 Ekim 2016
Güncelleme:
2016-11-04 09:05:07 -
İzlenme Sayısı:
5373
Turizm Fakültesi Wilco Van Herpen’i Ağırladı
Turizm Fakültesi Gastronomi ve Mutfak Sanatları Bölümü, yaptığı programlar ile Dünya Mutfağını tanıtan ünlü Gurme Wilco Van Herpen’ı ağırladı.Üniversitemize 30 Eylül 2
Güncelleme:
2016-11-03 15:08:36 -
İzlenme Sayısı:
4196
Bilgi Edinme
Stratejik Planlama
Bologna Süreci
MEU Radyosu
Cumhurbaşkanlığı İletişim Merkezi
Ösym İl Sınav Koordinatörlüğü
Akademik Takvim
Kurumsal İç ve Dış Değerlendirme Raporları
Mezun İletişim
Yeşil Kampüs
İlan Portalı