Slide background
Teknoloji Transfer Ofisi Koordinatörlüğü

Tarihçe

Mersin Üniversitesi, TBMM'nin 3 Temmuz 1992 tarihinde kabul ettiği 3837 sayılı Kanun ile kurulmuş, 10 Kasım 1992 tarihinde faaliyete geçmiştir.

1993-1994 eğitim-öğretim yılında Fen-Edebiyat Fakültesi, Güzel Sanatlar Fakültesi, İktisadi ve İdari Bilimler Fakültesi, Mühendislik Fakültesi, Turizm İşletmeciliği ve Otelcilik Yüksek okulu, Mersin Meslek Yüksekokulu, Gülnar Meslek Yüksek okulu, Mut Meslek Yüksek okulu, Tarsus Meslek Yüksek okulu ile lisansüstü programlarını yürütecek Sosyal Bilimler ve Fen Bilimleri Enstitülerine öğrenci alarak eğitim-öğretime başlamıştır.

Kuruluşundan bu yana; fakülte sayısını 13’e,  Yüksekokul sayısını 8’e, meslek yüksekokulu sayısını 12’ye, enstitü sayısını 5’e, araştırma merkezi sayısını ise 21’e çıkarmıştır.