2017-2018 Eğitim Öğretim Yılı Bahar Yarıylında Özel Öğrenci Statüsünde Eğitimlerine Üniversitemizde Devam Etmesi Uygun Görülen Öğrencilerin Dikkatine

++

Sevgili Öğrenciler;

2017-2018 Eğitim Öğretim Yılı Bahar Yarıyılında Özel Öğrenci Statüsünde Üniversitemize Kayıt Yaptıracak Öğrencilerin kayıt için yapması gereken işlemler aşağıda belirtilmiştir.

Kayıt Tarihi        : 08 -12 Ocak  2018

Kayıt Yeri: Mersin Üniversitesi Öğrenci İşleri Daire Başkanlığı(Çiftlikköy Kampüsü Yenişehir / MERSİN)

Kayıt İçin  İstenen Belgeler:

a) 2 adet fotograf 4,5 cm X6 cm boyutunda vesikalık fotoğraf.

b)Öğrenci Kayıt Belgesi (1 Adet )

c)Kayıt Bilgi Formu (1 Adet )

d)Nüfus Cüzdan Fotokopisi (1 Adet)

1. Öğrenci Numaranızı Edinin:

http://oibs.mersin.edu.tr/ adresinden Öğrenci İşleri Bilgi Sistemi giriş sayfasını açın. Bu sayfada bulunan «Öğrenci No. Sorgula» sekmesini açıp gelen ekranda TC Kimlik Numaranız, doğum tarihinizi ve ekranda görünen doğrulama kodunu girip « Sorgula» butonuna basarak üniversite yaşantınız boyunca kullanacağınız Öğrenci Numaranızı öğrenin. Öğrenci Numaranız XX-XXX-XXX formatındadır. Sisteme yapacağınız girişlerinizde rakamların arasındaki  “ – “ (tire) işaretini koymayı unutmayınız.

Öğrenci numaranızın ilk iki hanesi kayıt yılınızı, takip eden üç hanesi bölüm/program kodunuzu, son üç hanesi de kayıt sıra numarasını ifade etmektedir.

2.Kişisel Bilgilerinizi Güncelleyin:

Öğrenci Numaranızı aldıktan sonra, http://oibs.mersin.edu.tr/ adresinden, «Sisteme Giriş» sekmesi aktif iken, Öğrenci Numaranız ve Şifreniz ile giriş yapın. İlk kullanımda şifreniz TC Kimlik numaranız olarak düzenlenmiş olacaktır. Kayıt işlemlerinden sonra ÖİBS'ye yapacağınız ilk girişte şifrenizi mutlaka değiştirin ve kimseyle paylaşmayın.

Açılan ekranda «Ön Kayıt» sekmesinden güncellenmesi istenen tüm bilgileri girip kaydedin. Bu bilgilerin doğruluğu öğrenciliğiniz süresince ve takiben de mezuniyetinizde sorun yaşamamanız bakımından kritik önem taşımaktadır. Kaydettikten sonra kayıt sırasında gerekli olacak aşağıdaki belgeleri yazdırın.

Öğrenci Kayıt Belgesi (1 Adet Yazdırılacak)

·Kayıt Bilgi Formu (1 Adet Yazdırılacak)

Not: Kayıt Merkezinde kesin kayıt işleminizi tamamlandıktan sonra, okulunuza giderek danışmanlarınızın eşliğinde akademik takvimde belirtilen tarihler arasında  (15-26 Ocak 2018) ders kaydınızı yapınız.

• 2018-01-08 15:20:53

Güncel Öğrenci